Yritysesittely

Code-Q Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja valmistaa puheentunnistukseen ja puhesynteeseihin liittyvää teknologiaa, apuvälineohjelmistoja sekä tarjoaa ohjelmistoasiantuntijapalveluita. Kehittämämme puheentunnistusratkaisu soveltuu sulautettuihin järjestelmiin ja toimii myös suomen kielellä.

Vuonna 2014 kehitimme ensimmäisen apuvälineohjelmiston, puheohjatun matkapuhelinavustajan DialoQ Mobilen, tämän jälkeen olemme kehittäneet useita ratkaisuja helpottamaan kommunikointia, tietotekniikan käyttöä sekä ympäristönhallintaa. Ratkaisujemme avulla käyttäjät voivat kommunikoida tai ohjata eri laitteita joko puheella, kytkimillä tai äännähdyksillä. DialoQ – apuvälineohjelmistoilla on päivittäin satoja käyttäjiä niin koulussa, kotona kuin työpaikoillakin.

Vuoden 2018 aikana julkaisimme ensimmäisen suomenkielisen lapsen äänellä toimivan puhesynteesin. Puhesynteesi on kehitetty erityisesti kommunikointiin ja siihen on toteutettu, ensimmäisenä maailmassa, mahdollisuus elävöittää muodostettua lausetta käyttäjän tunnetilan mukaan. Eli nyt puhesynteesin avulla kommunikoiva voi kuiskata, huutaa tai vaikka pelleillä puhumansa lauseen.

Code-Q:lla on ainutlaatuinen työhistoria puheentunnistuksesta, puhesynteeseistä sekä tekstinsyöttömenetelmistä ja sulautetuista ohjelmistoista.

Yrityksen perustajat ovat työskennelleet aikaisemmin Nuance Communications:lla, joka on maailman isoin puheteknologiaa kehittävä yritys. Tätä ennen yrityksen perustajat ovat työskennelleet sulautettujen ohjelmistojen ja multimodaalisten käyttöliittymien parissa kehittäen esimerkiksi monikielisiä käyttöliittymiä ja ennustavia tekstinsyöttö-ratkaisuja.

Osaamisalueet

ICT, SW-development, SW-products, Terveys ja Life Science, Terveysteknologia ja eHealth

eHealth, HealthTech, IoT, Keinoäly, Kuntoutus, T&K